Πολλές φορές βλέπουμε ένα όμορφο ζευγάρι σανδάλια ή παπούτσια στο ίντερνετ και προβληματιζόμαστε να το παραγγείλουμε, από τον φόβο ότι δεν θα μας κάνει το νούμερο. Χάνουμε έτσι την ευκαιρία να αγοράσουμε τα παπούτσια που πραγματικά μας αρέσουν, χάνοντας παράλληλα χρόνο και χρήμα να τρέχουμε στα μαγαζιά για να βρούμε κάτι αντίστοιχο που να μας αρέσει, όταν με ένα κλικ μπορούμε να αποκτήσουμε τα σανδάλια που πραγματικά θέλουμε!
Γι’ αυτό αν ακολουθήσετε τις οδηγίες που αφορούν τα σανδάλια του Greek Fashion Box δεν έχετε κανένα φόβο και κανένα πρόβλημα στο να επιλέξετε το σωστό μέγεθος στα σανδάλια που θα αγοράσετε, αλλά και σε ότι παπούτσια θέλετε να αγοράσετε.

Πως βρίσκω τι νούμερο παπούτσι φοράω – 3 βασικές οδηγίες για να μετρήσω νούμερο παπουτσιού

1. Μετρήστε το μέγεθος της πατούσας σας

Τοποθετήστε ένα λευκό χαρτί στο πάτωμα, βάλτε πάνω την πατούσα σας και σημαδέψτε με ένα μολύβι. Κρατήστε το στυλό ή το μολύβι κάθετα στο χαρτί και όχι με γωνία.
Θα σας βοηθήσει αν ακουμπήσετε την φτέρνα στον τοίχο, στην αρχή δηλαδή του χαρτιού, ώστε να βάλετε μόνο ένα σημάδι στο σημείο που τελειώνουν τα δάχτυλά σας. Πάρτε μετά το χαρτί και με έναν χάρακα μετρήστε μέχρι το σημάδι για να βρείτε το μήκος της πατούσας σας. Μετράμε πάντα σε εκατοστά.
Κάντε το ίδιο και με το άλλο πόδι, γιατί τα μήκη στις πατούσες των ποδιών δεν είναι πάντα τα ίδια. Για να διαλέξουμε σωστά το μέγεθος του παπουτσιού, υπολογίζουμε πάντα το μήκος της μεγαλύτερης πατούσας.

2. Προσθέστε μισό πόντο στο μήκος της πατούσας σας

Στα εκατοστά που θα βρείτε για μήκος της πατούσας σας, προσθέστε άλλο μισό εκατοστό, δηλαδή 0,5 εκ.

3. Βρείτε το μέγεθος και παραγγείλετε το αντίστοιχο νούμερο σανδαλιών

Αφού έχετε βρει πόσα εκατοστά είναι η πατούσα σας, παραγγείλετε το αντίστοιχο νούμερο σανδαλιών από τον παρακάτω πίνακα:
Πως βρίσκω μέγεθος παπουτσιών, Υπολογισμός μεγέθους σανδαλιών, βρίσκω νούμερο σανδάλια, πως ξέρω τι νούμερο παπούτσια φοράω

Συμβουλές για να βρω το σωστό νούμερο παπουτσιού

Δεν μετράω το μήκος της πατούσας μου το πρωί γιατί το πόδι μου είναι ξεκούραστο, οπότε η μέτρηση δεν θα είναι ακριβής, γι’ αυτό μετράω το πόδι μου το απόγευμα ή το βράδυ, γιατί τα σανδάλια και γενικά τα παπούτσια που αγοράζω, πρέπει να είναι άνετα στο πόδι μου όλες τις ώρες, να ευχαριστιέμαι να τα φοράω και όχι να βασανίζομαι!
Λαμβάνω πάντα υπόψη τον τύπο σανδαλιών που αγοράζω. Για παράδειγμα, μπορεί να έχω αδύνατο πόδι αλλά χοντρά δάχτυλα, οπότε θα πρέπει να σκεφτώ αν θα παραγγείλω σανδάλια με δάχτυλο – ειδικά αν δεν έχω ξαναφορέσει- ή αν πρέπει να παραγγείλω ανοιχτά σανδάλια, συρτά.
Όταν μετράω το πόδι μου για να αγοράσω σανδάλια, φροντίζω να είναι πάντα γυμνό, όταν μετράω το πόδι μου για να αγοράσω κλειστά παπούτσια καλό είναι να φοράω τις κάλτσες ή το καλσόν που θα φοράω με τα παπούτσια που αγοράζω.